Rovarirtás, rágcsálóirtás és darázsirtás Bp-en

darázsirtás rovarirtás rágcsálóirtás csótányirtás ágyipoloskairtás


  • Sajnos tévhit, hogy a csótány csak koszos helyen fordulhat elő. Azonban, nagy valószínűséggel az állandó takarítás, a tisztítószerek használata zavaró tényező lehet számukra, de sajnos nagyon kimagasló az alkalmazkodási képességük, mondhatni igazi túlélők, ezért sajnos a tiszta helyeken is kiválóan érezhetik magukat.

  • A fertőzöttség kétféle képen alakulhat ki, az egyik az aktív, a másik a passzív mód. Aktív módnak azt nevezzük, amikor saját maguk által jutnak be a területre, a passzív mód pedig az, amikor bejuttatás, behurcolás útján fertőznek meg egy területet. Tehát az egyik módban aktív résztvevői vagyunk a bejuttatásnak, a másikban pedig nem.

 

  • A csótány kiirtani lehetetlen!

  • A kártevők elpusztíthatóak, de sajnos ezáltal még a visszaszennyeződés lehetősége továbbra is fennáll. A rovarirtás irtási sikere minden esetben az elszántságon és elsősorban az összehangoltságon múlik. Vegyük példaként az önmagában különálló családi házat és a vele szemben álló társasházat a lakóközösségével. Sok esetben a lakóközösség nem alkalmas az összehangolt együttműködésre, így folyton fennáll a visszafertőződés lehetősége, ezzel szemben a családi házban ennek a lehetősége szinte 0 %. Viszont, ha a lakóközösség is készen áll a csótányok elleni harcra és képes összehangoltan együttműködni, egységként gondolkozni, akkor a siker ott sem marad el.

  • A rovarirtással foglalkozó cégnek érdekében áll, hogy ne végezzen jó munkát, hisz akkor munka nélkül marad egy idő után!

  • Bizton állíthatom, hogy ez a feltételezés nem állja meg a helyét! Amennyiben az összes kártevő valamilyen csoda folytán kipusztulna, akkor is szerencsére a BlaTox Kft. dolgozói más képesítéssel is rendelkeznek, így ha tökéletesen elvégzik a munkájukat, sem kell aggódni, hogy munka nélkül maradnának. Egyébként meg amióta világ a világ, vérszívók és rovarok minidig is voltak és nagy valószínűséggel lesznek is, teljes kiirtásuk lehetetlen küldetés, ezért az ellenük való védekezés és harc úgy tűnik, hogy örökös. Magyarországon egyébként megállapítható, hogy kétféle ingatlan létezik az egyik az, amelyben fellelhetők a csótányok, a másikban pedig nem!

  • Magyarországon hányféle csótány él?

  • Két részre oszthatók a Magyarországon fellelhető csótányok. Az egyik részbe tartoznak a konyhai-, az amerikai-, a német-, és az úgynevezett csíkos csótány. Ezek közül is az amerikaival és a csíkossal nagyon ritkán, elvétve találkozhatunk, nem annyira elterjedtek hazánkba. Ezzel ellentétben a konyhai, amelynek elterjedtebb neve hazánkban a svábbogár és a német csótány sokkal inkább előfordulnak hazánkban.

  • A másik csoportot úgy lehet meghatározni, hogy a nem egészségügyi kártevők csoportja, és ide sorolható az erdei csótány is.

Weboldalunkon a csótányokkal kapcsolatos résznél bővebb információt találhat ezzel kapcsolatos kérdéseire.